kisah Pak P O L I S I

dushdush...

sumesume nak taw tak??? malam sebelum bday jepp, 17 february...jepp n Z g la umah kawan kami kt mane entah..hahaha...jpe Lutfi..then Z tertinggal phone...jepp pusing balik la g kat kete nk cari..kemudian satu kete polis benti then tanpa segan silu nyer ngan muke tempoyak basi nyer meminta mykad jepp n Z...dah la tak reti senyum...egt aku ape? muke jahat? bodo nyer polis..takde keje la tuh nak menahan org...egt da ctgk mykad diorang nak blah...tetapi...tetap tuh...nak cek kete kitorang lak...ape lagi jepp kate silakan je la..dah kami tak salah..nak takut mende kan???



pup pap pup pap...polis tu jumpe kek...jepp sendiri tak taaw ade kek dalam kete...ahahaha...bengang la Z...elokelok die nk buat kejutan kat jepp...kantoi jadinye..tapi takpe..jepp masih terkejut..."kenape kek pon kamu nak soroksorok" kate pak polisi perut buncit muke bapak anak lapan tersebut...ahahaha...jepp senyum sendiri la pastu...



nak dijadikan cerita lebih kepada tahap klimaksnye...pak polisi ni tak puas hati sebab tak jumpe bendebende haram kat kete kitorang dah dia nak bawak kami ke balai...motif??? katenyer nak buat ujian air kencing? ape kejadahnye????? kaw sangap nak tengok kote anak ekan cam aku nih ke ape??? bengang lak jepp jadi nyer...



"hari lain boleh tak?" jepp tanye..."kami nak cepat ni" dengan selamba polis tu jawab kejap je cek...jepp ngan muke tension.."hah ok la...jom..kat mane? depan tu ye? jomjom..." polis tu maybe tak perasan kot die pegang mykad kitorang...dia tak taw ke mykad rakyat malaysia ni bukan diboleh dibuat mainmain...bodo nyer polis!!!




jepp da semangat nk g kt kete...jepp la kene drive sebab Z nyer lesen da k.o...bahahaha..."japjapjap...ayah kamu keje ape?" tanye polis tersebut.. selamba jepp cakap.."die YB Telok Kemang" terdiam polis tuh.."bapa saya ade bisnes sendiri" kate Z pulak..."kerajaan atau pembangkang?" die tanye jepp lagi..."pembangkang..kenape?" terus die cam da gelabah..nampak kot die gelabah..."boleh ker nak g balai nih...takpe ker?" hah motif? tadi bagai nak rak pakse pegi balai..skunk ko tanye aku balik??? cuak la tuh..."kenapa?" jepp tanye.. then die jawab "mana la taw esok keluar berita ke ape ker kate pihak polis menyusahkan anak YB dengan tak pepasal.."dalam hati jepp "taw pon ko.."

ngan muke busan jepp kate.."jum je la...." yang penting sambil angkat kening ye jepp cakap.."takpelah ambil la mykad ni balik..."kemudian die terus blah...Z bengang sangat masa tuh...ye la polis tu kantoikan usaha die nak buat kejutan kat jepp...




apeape pon Z..ia memang sangat mengejutkan...tak sangka die ade beli kek untuk jepp..ade strawberi lagi tu..seronok sangat..

5 feedback:

  .AzFaRuL.

February 20, 2009 at 6:14 AM

ala ciannya pasal kek tuh x jd surprise..

best bday eve?

;)

  rizz

February 20, 2009 at 11:32 AM

ayoo teruk tol la polis ni.grrrrr tu yg xsuka kann..last2 suprise kntoi lak

  jejepp el waseem

February 20, 2009 at 6:34 PM

ahahaha..
surprise kantoi pon..
still mengejutkan jepp gak...=)